2. søndag i advent

Så er det blevet tid til at åbne den 2. låge i vores adventskalender.

Gaven til jer alle denne søndag er et minikursus
 der viser, hvordan du laver "Tailors ham" (kurset ligger ikke i syleksikon). Tailors ham er et sæt formbare presseredskaber, der er GULD værd, når du skal presse og lave finish på dine sy-projekter. På minikurset får du både video guides, hvor processen vises fra a-z, og så får du print selv pdf mønstre på 5 forskellige former for "Tailors ham". Du kan læse mere i afsnittet herunder hvad en Tailors ham er.

Derudover trækker vi lod om 1 sæt materialer til at sy en Tailors ham.

Sådan deltager du
 For at få adgang til mini kurset "Sådan syr du Tailors ham" skal du oprette en gratis bruger på Dressmakers Atelier, og herefter klikke på tilmeld knappen herunder. Hvis du allerede har en bruger, så kan du blot klikke på tilmeld herunder, så vil du kunne se kursus indholdet med det samme. 
 For at deltage i lodtrækningen om materialer til at sy en Tailors ham, skal du følge Dressmakers Atelier på Instagram eller Facebook + dele i kommentarfeltet under dagens opslag, hvilket stykke sy-værktøj du godt kunne tænke dig at lære at bruge.

Vinderen af 1 sæt materialer til at sy en tailors ham trækkes søndag aften og annonceres på opslaget på Facebook og Instagram.
Write your awesome label here.

Hvad er Tailors ham?

En "tailor's ham" er et specialiseret presseværktøj, der anvendes inden for syning og skrædderi. Det har form som en skinke og er typisk fyldt med en kombination af savsmuld og uld eller andre materialer for at give en fast, men samtidig fleksibel overflade. Den ydre betræk er ofte lavet af uld eller bomuld.

Da en tailors ham kan laves i forskellige former, kan den bruges til at presse buede og kurvede syninger, indsnit og andre formede områder af et tøjstykke. Den afrundede form af ham-en tillader, at du kan presse og forme tøj på en måde, der er vanskelig at opnå med et fladt strygebræt. Ham'en giver støtte og hjælper med at opretholde formen af de buede områder under presningen, og gør det muligt at opnå et mere professionelt finish. 
Ordet "ham" refererer til formen på værktøjet, der ligner en skinke. Traditionelt set blev disse hams lavet af skræddere selv ved at tage et stykke stof og fylde det med materialer som savsmuld og uld, hvilket skaber den ønskede faste, men formbare tekstur. Den ydre belægning blev typisk lavet af uld eller bomuld.

Brugen af en "tailor's ham" som et skrædder redskab går tilbage i tid, og det er ikke helt klart, hvor og hvornår det præcist opstod. Men det har sandsynligvis udviklet sig som et praktisk redskab for skræddere til at forme og presse tøjstykker på en mere effektiv måde. Over tid er det blevet standardudstyr i skrædder- og syindustrien, og mange moderne skrædderrier har op til flere forskellige typer af tailor's ham som en vigtig del af udstyret.
Oprettet med