4. søndag i advent

Så er det blevet tid til at åbne den 4. låge i vores adventskalender. 

Denne søndag skal det handle om knapper og knaplukninger.
Knapper har igennem tiden haft mange forskellige funktioner. De tidligste knapper, der blev brugt som beklædningsgenstande, stammer fra oldtidens civilisationer og disse knapper blev ofte lavet af materialer som ler, knogle eller træ.

I middelalderen blev knapper mere dekorative, især på grund af udviklingen af tekstilhåndværk. Ædelstene, perler og metaller blev brugt til at skabe smukke knapper, der ikke kun havde en praktisk funktion, men også tjente som statussymboler.

Omkring den industrielle revolution blev det lettere at masseproducere knapper. Knapper begyndte at blive lavet af materialer som metal, glas og plastik, hvilket gjorde dem mere tilgængelige for almindelige mennesker. 
Write your awesome label here.

Vind knapper

Denne søndag er vi gået sammen med en af vores højt skattede samarbejdspartnere i Paris, nemlig knapdesigneren Sandrine fra Buttons Paradise. Og i dag er det muligt for én heldig vinder at få fingrene i et sæt smukke designknapper, inspireret af Art Deco.

Nogen af jer som var med på studieturen til Paris fik mulighed for at gå på opdagelse i Sandrines fine knap-butik BUTTONS PARADISE som er et kreativt, innovativt og miljøansvarligt luksusmærke, der skaber, producerer og præsenterer couture-knapper og modeaccessories baseret på materialer af høj kvalitet. Kollektionerne blander vintage og moderne elementer med ønsket om at skabe produkter, der er fremstillet lokalt i Frankrig. 

Buttons Paradise har en fysisk butik, og det er virkelig en fest at komme der og mærke Sandrines kæmpe passion, for det hun laver. Helt klart et besøg værd, hvis du kommer til Paris. Men de har også webshop og sender gerne til hele verden. Find hele Buttons paradise's inspirerende udvalg lige her

Knapperne som kan vindes, er de smukke mørke glasknapper med guld.

Gaven til alle

Gaven til jer alle denne søndag er endnu et minikursus der viser, hvordan du laver 4 forskellige typer af knapbesætninger, ud fra et hvilket som helst mønster. Minikurset består af video guides, hvor Charlotte Wiegand viser, hvordan du konstruerer de forskellige typer af knapbesætninger.

Derudover har vi som sagt fået lov til at give én heldig vinder et sæt eksklusive knapper fra vores samarbejdspartner i Paris - Sandrine fra Buttons Paradise.

Sådan deltager du

  • For at få adgang til mini kurset "Sådan konstruerer du knapbesætninger" skal du oprette en gratis bruger på Dressmakers Atelier, og herefter klikke på tilmeld knappen herunder. Hvis du allerede har en bruger, så kan du blot klikke på tilmeld herunder, så vil du kunne se kursus indholdet med det samme. Kurset bliver herefter liggende på din profil, så du kan se det præcis når det passer dig.

  • For at deltage i lodtrækningen om knapper fra Buttons Paradise skal du følge Dressmakers Atelier og Buttons Paradise på Instagram eller Facebook + dele i kommentarfeltet under dagens opslag, hvilket sy-projekt du er allermest stolt af eller glad for. Vinderen af de smukke knapper fra Buttons Paradise trækkes mandag, og annonceres i opslaget på Facebook og Instagram.
Created with