1. søndag i advent

Velkommen til vores adventskalender 1. søndag i advent.

Gaven til jer alle denne søndag er et minikursus
 der viser, hvordan du laver en smuk roleau. I kurset får du også bonus guiden "Placeringer af roleauer brugt som trenser", der viser en super smart måde at få påsyet dine roleauer, så de sidder lige i skabet (ligger ikke i vores syleksikon). 

Derudover trækker vi lod om en roleau vender, som er et virkelig smart stykke værktøj, der gør det MEGET lettere at vende dine roleauer.

En roleau? tænker du måske... Hvis du ikke ved hvad en roleau er, kan du få mere info under dette afsnit.

Sådan deltager du
 For at få adgang til mini kurset "Sådan laver du en smuk roleau" skal du oprette en gratis bruger på Dressmakers Atelier, og herefter klikke på tilmeld knappen herunder. Hvis du allerede har en bruger, så kan du blot klikke på tilmeld herunder, så vil du kunne se kursusindholdet med det samme. 
 For at deltage i lodtrækningen om en roleau vender, skal du følge Dressmakers Atelier på Instagram eller Facebook + dele i kommentarfeltet under dagens opslag, hvilken syteknik du ville elske at lære.

Vinderen af en roleau vender trækkes søndag aften, og får direkte besked.
Write your awesome label here.

Hvad er en roleau?

I mode og skrædderi henviser termen "roleau" typisk til en dekorativ vendt "snor", og denne udsmykning bruges ofte til at tilføje det sidste touch til beklædningsgenstande. Roleauer kan laves af forskellige materialer, såsom stof, snor eller snoede tråde.

At lave smukke roleauer kræver en speciel teknik, hvor stoffet klippes på skrå, syes sammen, vendes, rulles, dampes og til sidst sættes i spænd. Det er som et lille trylleri fra start til slut, hvor roleauen både bliver længere og smuk i sin form med den rette teknik.
Her er nogle almindelige anvendelser af roleauer indenfor mode og skrædderi:
Knaphuller: Roleauer bruges ofte til at skabe trenser til knapper, især på bagsiden af kjoler eller bluser. Disse trenser kan både være funktionelle og dekorative.

Stropper og kanter: Roleauer kan anvendes som smalle stropper eller kanter på beklædningsgenstande, hvilket tilføjer en delikat og raffineret detalje til designet.

Udsmykninger: Designere bruger ofte roleauer som en udsmykning for at skabe komplekse mønstre eller teksturer på overfladen af en beklædningsgenstand. 
Created with