Hvad er en grundform?

En grundform er udviklet ud fra personlige mål og tilrettet i stoffet staut præcis til den enkelte person. Der tages højde for kropsforme, så formen komplimenterer kroppens former og kurver.

På den måde sikrer du at tøjet, du bruger tid på at sy passer perfekt, og at der kun er små rettelser på mønstret undervejs i processen.

En grundform fungerer som fundament for udvikling af nye designs, du selv finder på. Du skaber designet i grundformen ved at udvikle snit og konstruere detaljer på grundformen. Ved at arbejde med en personlig grundform lærer du formen at kende, og bliver fortrolig med at udvikle egne mønstre.

Det er vigtigt at huske, at der ikke er lagt sømrum på grundformen, da det er umuligt at holde styr på undervejs i snitudviklingen. Derfor lægger vi altid sømrum på, når mønsteret er færdigt. Enten ved at lægge det på stoffet og tegne op rundt om mønsteret eller ved at tegne sømrummet på mønsterpapiret inden du klipper det ud.

Et færdigkøbt mønster er derfor ikke en grundform, men en standardmodel lavet ud fra et målskema, som også bruges i beklædningsindustrien, og som tager udgangspunkt i en størrelse 38, der efterfølgende er gradueret til flere størrelser. Du skal derfor være heldig, hvis tøjet sidder perfekt, når du syer efter færdigkøbte mønstre.
Oprettet med